HET TEAM
Aeriallive bestaat uit een team van enthousiaste ervaren vakmannen met velen jaren ervaring binnen fotografie en video.
Aeriallive bestaat uit een team van enthousiaste ervaren vakmannen met velen jaren ervaring binnen fotografie en video.
Jorrit Pit haalde in 2008 zijn Bachelor of Design aan de Academie van Beeldende Kunsten in Breda. In 2004 begon hij als zelfstandig fotograaf met Jorrit Pit Photography, waar Aeriallive uit voort is gekomen. Met zijn werk won hij bij een nationale contest de eerste prijs van het Pers Museum Amsterdam en werd hij in 2008 derde voor De Fotoprijs van Nikon en was zijn werk enige tijd in het Haags fotografie Museum te bewonderen.
Nick Wijdeven is een enthousiaste en gedreven drone piloot en camera operator die van velen markten thuis is. Naast het werk als drone piloot en camera operator, produceert hij onder de naam ‘EyeWeb Productions’ ook volledige bedrijfsvideo’s, promotievideo’s en internet content. Aeriallive werkt dan ook geregeld binnen de producties EyeWeb samen.
Ruben Renaud haalde in 2007 zijn Bachelor of Design aan de Academie van Beeldende Kunsten in Breda. Zijn werk is regelmatig geëxposeerd en hij ontving diverse nominaties. Ruben werkt sinds de start van Aeriallive Productions als cameraman en observer en heeft daarmee veel ervaring opgedaan in de drone sector. Naast het werk als camera operator is hij gespecialiseerd in het maken van longterm timelapse projecten.
Het maken van luchtvideo’s bestaat natuurlijk al heel lang en dit was destijds alleen mogelijk met behulp van reguliere helikopters en vliegtuigen. In 2007 brachten twee Duitsers bouwpakketten (Mikrokopter) op de markt waarmee je zelf een drone kon bouwen die uitgerust kon worden met een professionele DSLR fotocamera.
In 2009 besloten wij de gok te wagen en kochten een zelfbouw pakket van de twee Duitsers van Mikrokopter. Er zat nog geen camera gimbal onder zoals we die nu kennen. De eerste camera gimbals werden door middel van servo’s gestabiliseerd waardoor ze eigenlijk alleen geschikt waren voor het maken van luchtfoto’s. Het maken van echte strakke luchtvideo’s was daarmee dus niet mogelijk.
Doordat de drones veel trillingen genereerde was al het video materiaal onbruikbaar en moesten we opzoek gaan naar oplossingen om de trillingen te dempen.
Na velen maanden van testen slaagde wij er in 2010 in om relatief bruikbare luchtvideo beelden te maken waarmee we velen verblufte.
We filmde voor het populaire tv programma’s Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Maar ook Center Parcs is dankzij onze drones een trouwe klant van ons geworden.
De ontwikkelingen zijn de laatste jaren in een razende tempo vooruit gegaan en professionele luchtopname drones zijn nu makkelijk aan te schaffen zonder dat er nog veel aan toegevoegd hoeft te worden.